Mijn naam is Cees Olgers.
Sinds 2001 houd ik mij bezig met CNC machines, eerst met het  bouwen voor eigen gebruik, later ook met het verkopen van geïmporteerde machines uit China. Doordat ik zelf gebouwd heb, ben ik volledig thuis in de gebruikte techniek, waardoor ik  snel en adequaat service kan verlenen.

 

Ook  het retrofitten en ombouwen naar een moderne besturing behoort tot mijn expertise. De markt wordt tegenwoordig overspoelt met oudere machines die mechanisch nog lang niet aan hun eind zijn. Maar elektronisch en softwarematig dusdanig verouderd, of defect, dat het de moeite loont om te kijken of er voor zo’n oud beestje nog een tweede leven mogelijk is.

Met name analoge besturingen van servomotoren is door het gebruik van de KFLOP van Dynomotion als een van de weinige spelers in dit marktsegment weer mogelijk om de verouderde machines weer totaal “up to date” te maken.  Na een retrofit is zo’n machine veranderd van een moeilijk te bedienen prehistorisch apparaat, tot een volgzaam en geweldig stuk  top gereedschap.  

Ook voor het ontwerpen en ontwikkelen van specifiek op maat gemaakte machines, kan ik door mijn jarenlange ervaring en knowledge met oplossingen komen. Hieronder een voorbeeld van een onafhankelijke 4 assige hete draadsnijder voor polystyreen. Hij kan tot 2 bij 2 bij 4 meter snijden, de X en A en Y en B assen zijn  simultaan alsmede onafhankelijk van elkaar aan te sturen, zodat er paralellen en  taps gevormde werkstukken gesneden kunnen worden.

  Nog een machine waarvan de besturing was overleden is een “Benz”uit ’98, weer een die mechanisch nog vele jaren mee kan, maar waarvan de elektronica het heeft opgegeven. Deze machine is speciaal gebouwd om voor de orthopedisch instrumentenmaker 3D gescande onderdelen te frezen uit high density pu-schuim. Na het updaten van de computer en besturings elektronica kan de machine weer jaren zijn nauwkeurige werk doen.


 

Ook voor klant specifieke oplossingen kan ik zorgen, het maken van “wizzards”voor het besturings-programma Mach3  Bijvoorbeeld een automatische afkortzaag, er kan een excel bestand geladen worden en door bij elke volgende lengte een knop in te drukken zal de machine exact op deze maat gaan staan.

afkortzaag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze is voor het maken van plenums van sandwich panelen t.b.v. luchtbehandeling.

vouwdozen wizzard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En nog een voor een computergestuurde platenzaag.